Rimac testira autonomnu vožnju na ulicama Zagreba

Hrvatski proizvođač električnih hiperautomobila Rimac počeo je s testiranjem samovozeće tehnologije koju bi uskoro trebalo da primeni u svom drugom modelu C_Two.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 19.07.2018.

15:30

Rimac testira autonomnu vožnju na ulicama Zagreba

Rimac Automobili su objavili snimak na svojoj Facebook stranici koji pokazuje Renault Scenic kako samostalno upravlja zagrebačkim ulicama.

Rimčev test automobil opremljen je s osam kamera, šest radara, dvanaest ultrasoničnih senzora, jedinicom za merenje inercije, te sofisticiranim GPS uređajem.

Proizvođač iz Svete Nedelje je u objavi objasnio da će u sledećem periodu testirati celu flotu različitih samovozećih vozila kako bi se prikupilo dovoljno podataka za testiranje algoritama i unapređenje AI sistema.

Samo jedan automobil u sat vremena vožnje skupi 6 TB podataka, kažu u Rimcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: