Sunovrat kabrioleta, još jedan brend bez "vetra u kosi"

Kompaktni kabiolet Cascada više se ne nalazi u ponudi Vauxhalla u UK i Irskoj.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 13.07.2018.

12:15

Sunovrat kabrioleta, još jedan brend bez
Vauxhall Cascada

Odluka o ukidanju doneta je pre par meseci, ali se Cascada u međuvremenu i dalje prodavala zahvaljujući zalihama vozila na lageru, piše Autocar.

Kao razlog za gašenje kabrioleta navodi se slaba prodaja, s obzirom da je Vauxhall u 2017. u Ujedinjenom Kraljevstvu isporučio kupcima svega 220 Cascada.

Ni na samom početku prodaje Cascada - koja praktično predstavlja kabrio verziju Astre - nije bila previše tražena, pa je prve godine na Ostrvu plasirano samo 850 jedinica.
Opel Cascada
Iako ju je Vauxhall ukinuo, Cascada je i dalje dostupna na drugim evropskim tržištima, na kojima se prodaje pod značkom marke Opel.

Ovaj četvorosed sa otvorenim krovom nastao je u periodu kada je Opel/Vauxhall bio deo General Motorsa, a Cascada je u SAD i danas dostupna u okviru brenda Buick.
Renault Megane Coupe Cabriolet iz 2014.
Vauxhall za sada ne planira da kompaktni kabriolet zameni nekim sličnim vozilom, a očekuje se da ista sudbina zadesi model Opel Cascada kada jednog dana ovaj nemački brend - koji je kao i Vauxhall sada u vlasništvu francuskog PSA – odluči da ga povuče iz prodaje.

Naime, kabrioleti su sve ređe zastupnjeni u ponudi “mejnstrim” proizvođača jer na tržištu vlada sva manje interesovanje kupaca za ovim modelima.

Pre brenda Vauxhall, slične kompaktne kabriolete ukinuli su Ford (u okviru modela Focus), Renault (Megane) i Peugeot (308).
Ford Focus Coupe Cabriolet iz 2008.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: