Ispod sve te "kamuflaže" krije se novi Duster

Prve fotografije ne otkrivaju mnogo kada je reč o dizajnu automobila, ali očekuje se da će se novi Duster stilski nadovezati na aktuelni model, bez revolucionarnih promena u izgledu spoljašnjosti.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 31.05.2017.

09:38

Ispod sve te
Foto: Carscoops/CarPix

Dacia uveliko priprema naslednika prve generacije SUV modela Duster, koji je svojom pojavom 2009. godine doprineo da se u Evropi poboljša imidž rumunskog proizvođača.

Objavljene su i prve "špijunske" fotografije automobila nastale tokom testiranja na putu, ali je vozilo i dalje potpuno sakriveno "kamuflažom" od radoznalih pogleda.
Foto: Carscoops/CarPix
Ipak, naziru se neki detalji, poput maske hladnjaka koja podseća na onu sa restilizovanog Sandera.

Takođe, čini se da će novi Duster imati slične proporcije kao i prethodni, uz nešto savremeniji dizajn.
Foto: Carscoops/CarPix
Prema nezvaničnim informacijama, automobil je postavljen na Renault-Nissan CMF mehaničku platformu, koju koriste modeli kao što su Renault Kadjar i Nissan Qashqai, a očekuje se i produžena verzija sa 7 sedišta, ali tek godinu dana nakon premijere regularnog Dustera.
Foto: Carscoops/CarPix
Dacia bi trebalo da predstavi novi Duster publici na sajmu automobila u Frankfurtu, koji se održava u septembru, a automobil bi u prodajne salone mogao da stigne krajem 2017. ili početkom 2018. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: