Dizajneri Epla kritikuju izgled savremenih automobila

Američki IT gigant u tajnosti radi na projektu vozila sa auto-pilotom, koje će, ako se budu pitali dizajneri te kompanije, Mark Njuson i Džoni Ajv, izgledati sasvim drugačije od savremenih automobila.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 18.08.2015.

10:14

Default images
Mark Njuson i Džoni Ajv (YouTube Screenshot)

Njuson je u intervjuu za Vol strit džurnal rekao da uopšte nije inpresioniran dizajnom automobila koje viđa na ulicama.

"Bilo je trenutaka u istoriji kada su automobili reprezentovali sve ono dobro i pozitivno što se dovodilo u vezu sa progresom, ali mislim da su u tom pogledu danas dotakli dno", kaže dizajner Epla.

Njuson nije usamljen u kritici izgleda današnjih automobila. Sličnog je mišljenja i njegov kolega iz kompanije, Džoni Ajv.

Ajv se ranije ove godine u Njujorkeru obrušio na dizajn modela Toyota Echo (na drugim tržištima poznat kao Yaris).

"Ovaj automobil predstavlja jedno ništa, zar ne? Potpun nedostatak ukusa", bio je nemilosrdan Džoni Ajv.

S obzirom na javno izrečene stavove dvojice dizajnera, teško je i pretpostaviti na šta će ličiti budući samovozeći automobil kompanije Epl, iako je sam Ajv svojevremeno izjavio da mu je omiljeni model - Bentley Mulsanne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: