Automobili

Sreda, 24.06.2015.

11:31

Galerija: MINI Clubman za 2016.

MINI je objavio prve fotografije novog Clubmana - najvećeg modela u istoriji ovog proizvođača.

Izvor: B92

Default images

Dizajn druge generacije savremenog Clubmana nije iznenađenje s obzirom da je MINI još 2014. prikazao koncept za koji je tada rečeno da predstavlja pretprodukcijsku verziju serijskog modela.
Specifična koncepcija prve generacije, sa jednim vratima na levoj i dvoja na desnoj strani vozila, odbačena je, pa novi Clubman ima 4 vrata dok se prljažnik otvara dvostrano kao kod prethodnika.

Automobil sada više podseća na klasično karavan vozilo, sa atipičnim vratima prtljažnika.
U odnosu na Clubman I, nova generacija je porasla, pre svega u dužinu i širinu.

Specifikacije još uvek nisu poznate, ali treba očekivati slične dimenzije kao kod koncepta koji je dugačak 4223 mm, širok 1844 mm i visok 1450 mm.
Unutrašnjost automobila je modernizovana i usklađena sa novimi MINI hečbekom.

Kružni ventilacioni otvori ustupili su mesto četvrtastim a brzinomer koji se tradicionalno nalazio na centralnoj konzoli pomeren je na poziciju direktno ispred vozača, gde se pridružio obrtomeru.
U odnosu na prethodni model promenjen je i dizajn volana, dok su ispod klima-uređaja zadržane stare komande koje svojim oblikom podsećaju na avionske prekidače.

MINI Clubman II postavljen je na istu platformu kao i MINI hečbek sa 3 i 5 vrata i BMW Serije 2 Active Tourer.
Novi Clubman će na raspolaganju imati motore koji se koriste u najnovijim MINI modelima, a na nekim od fotografija vidi se Clubman S koji je pogonjen 2.0 turbo-benzincem sa 192 ks (141 kW) i 280 Nm (300 Nm sa "overboost" funkcijom).

Više detalja o novom MINI modelu biće poznato uskoro. Sajamska premijera održaće se u septembru, na auto-salonu u Frankfurtu.

Pogledajte galeriju fotografija MINI Clubman za 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

19 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: