CD plejeri opstaju u automobilima - bar još neko vreme

Uprkos prognozama da će brzo nestati iz automobilskih kokpita i ustupiti mesto savremenim multimedijalnim sistemima koji omogućavaju reprodukciju muzike preko USB priključka, sa SD memorijskih kartica, mobilnih uređaja i interneta, CD plejeri su i dalje neizostavni deo opreme većine novih automobila.

Izvor: B92

Nedelja, 25.01.2015.

12:38

Default images

Baš kao što su kasetofoni opstali u automobilima još neko vreme nakon što je kaseta prestala da bude dominantan nosač zvuka u svetu, ni CD plejeri neće tek tako otići u istoriju.

U 2014. godini čak 83,4 odsto svih fabrički ugrađenih audio sistema u novim modelima na američkom tržištu imali su i CD plejer, objavio je WardsAuto.

Iako je u odnosu na 2005, kada je dominacija CD plejera u novim automobilima bila najveća i kada je ovaj postotak iznosio 93,7%, zabeležen pad, on nije tako veliki kao što se očekivalo.

Jedan od proizvođača audio modula koji se ugrađuju u vozila, nemački Simens, prognozirao je 2007. da će klasični CD plejeri nestati iz automobila do 2015.
godine.

Mada se stvari odvijaju u tom pravcu i vlasnici novih vozila sve više prihvataju savremene tehnologije u automobilima, CD ipak neće otići sa scene tako brzo kao što se mislilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: