Dacia obara rekorde u Evropi

U prvih osam meseci 2014. godine Dacia je oborila je rekord u pogledu rasta prodaje u EU i dostigla 35 odsto ukupne prodaje vozila kompanije Renault u čijem se vlasništvu nalazi, prenosi francuski list Tribin.

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2014.

14:47

Default images

Iako je u avgustu rast prodaje novih automobila marke Dacia iznosio je skromnih 2,7 odsto, u prvih osam meseci on je dostigao 30 odsto, u odnosu na isti period 2013, što je ubedljivo najveći rast među najprodavanijim markama automobila na evropskom kontinentu.

Od početka godine, zaključno sa avgustom, u zemljama Evropske unije prodato je 247.942 automobila marke Dacia. Udeo ovog brenda na tržištu EU u avgustu je iznosio 3,2 odsto, dok u ukupnoj avgustovskoj prodaji Renaulta, Dacia vozila čine 35 procenata.

Ovakav rezultat postignut je zahvaljujući pre svega povoljnoj ceni modela Logan i Sandero, koji koštaju manje od 8.000 evra, kao restilizovanom Dusteru, koji doživljava pravi bum na tržištu EU.

Niska cena, jednostavna upotreba, ekonomičnost, kao i korektna mehanička svojstva Dacia automobila su ono što privlači evropske kupce, zaključuje list Tribin.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: