Petak, 24.11.2023.

08:52

Tesla smanjio cene – opet

Kompanija Tesla je poznata po svojoj politici smanjivanja cena kako bi ostajali konkurentni na tržištu, a ta praksa se nastavila.

Izvor: B92

Tesla smanjio cene – opet
Foto: Tesla

Ovaj potez verovatno je deo strategije da Tesla pojača prodaju pred kraj godine. Cene su smanjene u SAD i Kanadi, a obuhvaćeni su Model 3, Model Y, Model S i Model X.

Čini se da je najveća ušteda u odnosu na cenu napravljena kada je u pitanju Model 3, gde neki primerci koštaju i do 3.700 dolara manje. Možda je jedan od razloga za to i što će uskoro stići "osveženi" Model 3.

Popusti na Model Y su takođe oko 3.000 dolara, dok su kod Modela S i do 5.000 dolara. Međutim, ovi popusti ograničeni su na primerke koji imaju priličan "staž" kada je u pitanju kilometraža.

Biće zanimljivo videti da li će ova strategija Tesli na duži rok doneti još veću prednost nad konkurencijom - za sada im dobro ide, jer se u Evropi bore za titulu najprodavanijeg automobila ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: