Ponedeljak, 20.11.2023.

13:38

Siguran posao: Pretvaranje luksuznih modela u pogrebna vozila FOTO

Ni sva pogrebna vozila nisu ista. Kao i u slučaju regularnih automobila, postoje oni za obične smrtnike, kao i premijum modeli.

Izvor:

Siguran posao: Pretvaranje luksuznih modela u pogrebna vozila FOTO
Foto: Biemme

Izreka o neizbežnosti smrti i poreza je relevantna kao i uvek. I dok nekima polazi za rukom da utaje porez i izvuku se sa tim, čak ni oni ne uspevaju da pobegnu od Kosača.

A kada se desi taj neizbežni susret, zašto ne otići u stilu - luksuznim pogrebnim vozilom? Italijanska kompanija Biemme specijalizovana je za pretvaranje premijum i superluksuznih modela u prevozna sredstva za poslednje putovanje, a neke od konverzija su prilično zanimljive, piše Motor1.
Foto: Biemme
Nazvan "Aymon", Mercedes CLS je jedan od automobila koji italijanskoj kompaniji služi kao osnova za pogrebno vozilo. Ironično, sam CLS je "mrtav" pošto je serijska proizvodnja ovog modela okončana u avgustu.

Tokom prerade zadržana su zadnja sedišta i vrata dok je pozadi dodata ogromna nadogradnja za kovčeg sa pregradom. Biemme navodi da je takođe ojačao strukturu karoserije. Osim toga, ugradio je velika zadnja vrata, a čak je zadržao i rezervni točak.
Foto: Biemme
Za još raskošniju poslednju vožnju, tu je i Rolls-Royce Ghost konverzija, zajedno sa veličanstvenim V12 motorom.

Proizvođač mu je nadenuo ime "Ghoster", a auto zadržava zadnja originalna vrata koja se otvaraju unazad i omogućavaju pristup zadnjim sedištima.

Takođe dobija veliki odeljak za kovčeg, a italijanska kompanija izdašno koristi materijale od skupocenog drveta. Enterijer je opremljen i prilagodljivim LED osvetljenjem.
Foto: Biemme
Foto: Biemme
Foto: Biemme
Jaguar XF i Mercedes E-klase su još neke od limuzina koje Italijani pretvaraju u pogrebna vozila.

Međutim, Biemme je takođe radio na jednom luksuznom krosoveru. U pitanju je Maserati Grecale i to je GT verzija. U verziji pogrebnog vozila dobila je nadimak "Kalea" i ima četvorostruke izduvne cevi.
Foto: Biemme
Ipak, čini se da je ova prerada nezgrapnija od prethodnih, jer su proporcije vozila pomalo čudne u poređenju sa sedanima.
Foto: Biemme

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: