Subota, 18.11.2023.

15:13

Nova tehnologija za kažnjavanje vozača: Dron snimio dva prekršaja za minut VIDEO

U Španiji uveliko koriste novu tehnologiju kako bi pratili (i kažnjavali) one koji se na putu ponašaju nepropisno.

Izvor: Revijahak

Default images

Tako je jedan dron nedavno počeo da radi u Granadi, i već pokazuje koliko je efikasan - za manje od minuta "uhvatio" je dva vozača koji su počinili dva različita prekršaja.

Ovaj dron počeo je da prati nepropisno parkiranje početkom godine, ali tada lokalna policija još nije sankcionisala prekršaje. Sada su krenuli sa kaznama.

Na nedavno objavljenom video-snimku, policija Granade se hvali radom svoje jedinice Falcon. Prvo detektuje ženu koja vozi Nissan Micru sa telefonom u ruci, a nekoliko sekundi kasnije i Mercedes-Benz E-klase koji vozi trakom namenjenom autobusima.

Tako je dron u samo 40 sekundi kaznio oba vozača, a lokalna policija hvali se time na društvenoj mreži.

U ovom andaluzijskom gradu sada se vožnja trakom autobusa i taksija sankcioniše sa 80 evra, što je manji prekršaj, a korišćenje telefona prilikom vožnje će vozače koštati 200 evra.

Dronovi mogu nadzirati gotovo svaki prekršaj zahvaljujući mestu gde se nalaze - mogu se podići do 120 metara visine, a jedino što im u ovom trenutku nedostaje je radar, pa su im kazne za prebrzu vožnju trenutno nedostižne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

23 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: