Četvrtak, 08.12.2022.

18:00

Volkswagen ID Buzz zaradio pet zvezdica pre novih pravila

Električni Volkswagen ID Buzz je jedan od automobila koji su dobili pet zvezdica na najnovijem Euro NCAP testu, u poslednjoj rundi testiranja ove organizacije pre nego što sledeće godine na snagu stupe novi propisi.

Izvor: B92

Volkswagen ID Buzz zaradio pet zvezdica pre novih pravila
Foto: VW promo

ID Buzz je postigao 92% bodova za zaštitu odraslih putnika, 87% za decu i 90% za bezbednosnu pomoć, sa 60% za ugrožene učesnike u saobraćaju, piše Autoblog.

ID Buzzu je ukupno parirao Lucid Air, koji je takođe dobio pet zvezdica. Električni sedan velike snage proizveden u Sjedinjenim Državama je postigao 90% za odrasle osobe, 91% za decu, 78% za ugrožene učesnike u saobraćaju i 85% za svoje bezbednosne sisteme pomoći.

Električni MG 4 je pojačao svoju privlačnost sa pet zvezdica, postigavši 83% za zaštitu odraslih, 80% za decu, 75% za ugrožene učesnike u saobraćaju i 78% za bezbednosnu pomoć.

Land Rover Discovery Sport je postigao 84% za odrasle putnike, 89% za decu i 85% za bezbednosnu pomoć. SUV je takođe postigao 71% za ugrožene učesnike u saobraćaju.

Mehanički identični Volkswagen Amarok i Ford Ranger su postigli 84% za odrasle, 90% za decu, 74% za ugrožene učesnike u saobraćaju i 84% za bezbednosnu pomoć.

Ostali premium SUV-ovi, kao što su novi Lekus RX i Mercedes GLC, takođe su dobili maksimalnu ocenu od pet zvezdica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

19 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: