Zablistao novi BMW Z4 u verziji sa 340 KS FOTO

Posle višemesečnih nagađanja, spekulacija i špijunskih fotografija BMW je konačno predstavio novi roadster Z4 koji je razvijen u saradnji sa Toyotom.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.08.2018.

09:00

Zablistao novi BMW Z4 u verziji sa 340 KS FOTO
Foto: BMW

Novi sportski dvosed BMW Z4 odlikuju duga hauba, kratki prepusti, nizak centar gravitacije i meki krov.

BMW Z4 interne oznake G29 ima meki sklopovi krov, a iako je širi od prethodnika sa 70l većim prtljažnikom, ipak je i lakši oko 50 kg.
Foto: BMW
BMW je novi Z4 predstavio u moćnoj M40i verziji sa 3,0-litarskim linijskim "šestakom" sa 340 KS koji ubrzava 0-100 km/h za 4,4 sekunde uz kombinovanu potrošnju 7,1-7,4 l/100 km.

Spušteno sportsko oslanjanje sa elektronski kontrolisanim amortizerima, novorazvijena prednja osovina, M sportski sistem kočenja i elektronski kontrolisanim zaključavanjem diferencijala stvaraju sveukupni paket zahvaljujući kojem model BMW M Performance postavlja sasvim nov reper za zadovoljstvo vožnje u segmentu roudstera.
Foto: BMW
Predstavljena varijanta ima 19-inčne felne sa pet pari dvostrukih kraka, kratkim zadnjim delom koji se završava blagim spoilerom na vrhu gepeka.

Dolazi u Frozen Orange metalik boji sa tamenim detaljima, crnim retrovizorima, LED prednjim svetlima, crnim kožnim enterijerom, elektro-podesivim sedištima, ambijentalnim osvetljenjem, Harman Kardon audio sistemom, hed-ap displejem, te novim Live Cockpip profesional kontrolnom tablom od 12,3 inča.
Foto: BMW
Međutim, ovaj model će se u prodaji naći tek u drugom kvartalu 2019, dok je Z4 debitovati na proleće sa 30i verzijom.

BMW će osim pomenutog "šestaka" imati i četvorocilindrični agregat u verzijama od 150 i 250 KS u kombinaciji sa šestostešenim manuelnim menjačem, te motorom od 265 KS i 390 Nm sa osmostepenim automatikom.
Foto: BMW
Početna cena osnovne verzije novog Z4 u Nemačkoj kreće od 35.000 evra, a proizvodiće se u Magna Steyr pogonu u Gracu.

Evropa će ga prvi put videte 19. septembra u Parizu.
Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: