Najluksuznije od Mercedesa: Novi Maybach S klase (FOTO)

Mercedes-Maybach S klase porastao je za 254 mm u dužinu.

Izvor: B92

Utorak, 13.02.2018.

12:51

Najluksuznije od Mercedesa: Novi Maybach S klase (FOTO)

Nemački proizvođač unapredio je svoju najluksuzniju limuzinu za 2018. godinu, a najuočljivija promena vidi se iz profila, s obzirom da je automobil sada duži za 254 mm (10 inča) – ukupna dužina je čak 5.461 mm, a međuosovinsko rastojanje je 3.365 mm.
Kako bi se naglasila vizuelna razlika u odnosu na standardnu S klasu, nova Maybach verzija dobila je drugačiju masku hladnjaka, koja nije karakteristična za ostale Mercedese.

Rešetka se sastoji od gusto poređanih hromiranih vertikalnih lajsni, a zadržan je Mercedesova amblem na haubi i gepeku, dok je značka Maybach prisutna na C stubovima vozila.
Osim toga, otvori za vazduh na prednjem braniku obrubljeni su metalik ukrasnim elementima, a isti materijal upotrebljen je i na zadnjem delu automobila, na završecima izduvnih cevi i donjem delu branika.

Povećane spoljne dimenzije odrazile su se i na dodatni komfor u kabini, naročito za putnike na zadnjim sedištima, koji su u vozilima ove klase obično i vlasnici automobila ili VIP klijenti.
Još jedna novina je dvobojna karoserija, pri čemu su krov, ali i stubovi, hauba i poklopac prtljažnika u jednom tonu, dok je ostatak eksterijera u drugom.

Dvobojna karoserija dostupna je u devet kolornih kombinacija.
Mercedes-Maybach S klase može da se naruči u dve varijante.

Model S560 4Matic za pogon koristi turbo punjeni 4.0 V8 sa 469 ks (345 kW) i 700 Nm, dok je S650 opremljen takođe turbo punjenim 6.0 V12 agregatom koji isporučuje 630 konjskih snaga (463 kW) i čak 1.001 Nm obrtnog momenta.
Unutrašnjost je kao i do sada presvučena najskupljim materijalima dostupnim u auto-industriji, a sve je začinjeno sa još više ambijantalnog osvetljenja nego ranije.

Novi Mercedes-Maybach S klase imaće svetsku premijeru na predstojećem auto-salonu u Ženevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: