Automobili

Subota, 29.03.2014.

13:58

Ko je brži od 0-100? Audi S3 ili BMW M135i?

Prenosimo vam jedan od primera koji pokazuje kako su performanse i brojke na papiru samo jedan deo priče o automobilima. Model koji je jači u katalogu ne mora obavezno da bude brži na asfaltu niti da pruža veći užitak u vožnji.

Izvor: B92

Default images

BMW ispod haube ima TwinPower turbo motor koji razvija maksimalnih 320 ks dok Audi S3 ima 2.0 TSFI motor snage 300 ks.

Pogledajte dvoboj ova dva sjajna nemačka automobila:Dva glavna faktora koja su omogućila slabijem Audiju pobedu su pogon na svim točkovima kontrolisan "launch control" sistem koji omogućava optimalan start dok BMW sa xDrive sistemom još uvek "pali gume u mestu".

Ipak, ni ovakva vrsta poređenja ne prenosi kompletnu sliku o automobilu ili o tome kakav je vožnji. Mi mislimo da je presudan faktor, uprkos svim brojkama i imidžu, veoma jednostavan. To je odgovor na pitanje koliko vam se neki automobil sviđa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: