U Belgiji potpuno izgoreo Jaguar F-Type

Ova deformisana, rastopljena olupina, na kojoj se još jedino razaznaju točkovi automobila, je sve što je ostalo od novog Jaguarovog sportskog modela.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 08.08.2013.

15:51

Default images

Jedan od osam primeraka modela F-Type Roadster koliko ih je do sada isporučeno kupcima u Belgiji, iznenada se zapalio i potpuno izgoreo u mestu Herentals u toj zemlji.

Kako piše sajt nieuwsblad.be, vozač Jaguara uočio je "problem na vozilu", nakon čega je zaustavio automobil pored puta i izašao iz njega. Čim je napustio vozilo, Jaguar je zahvatila vatra, da bi automobil potpuno izgoreo pre nego što su stigli vatrogasci.

Vozač je na sreću prošao bez povreda.
Jaguar F-Type Roadster
Predstavnica Jaguara, Isabelle Michiels, izjavila je da se "ovako nešto nikada nije dogodilo" i da su u tom proizvođaču zatečeni. Ona je dodala da će kompanija poslati stručnjake iz Velike Britanije da ispitaju incident i otkriju šta je dovelo do požara na automobilu.

Jaguar F-Type Roadster jedan je od najnovijih i tehnološki najsavremenijih modela kompanije. To je ujedno i najznačajniji tržišni adut proizvođača, s obzirom da je planirano da čini 15 do 20 odsto godišnje produkcije koja iznosi 60.000 vozila.

Pročitajte više o modelu Jaguar F-Type Roadster.

Pročitajte o najnovijem incidentu u kojem je izgoreo jedan Lamborghini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: