Šta se dešava kada stari FIAT Uno udari u BMW novije generacije VIDEO

Iako su mnogim vozačima sa malim budžetom privlačni zbog niske cene, stari automobili imaju jednu veliku manu - lošu bezbednost. To najbolje pokazuje ovaj video.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Index.hr

Četvrtak, 23.07.2020.

08:29

Šta se dešava kada stari FIAT Uno udari u BMW novije generacije VIDEO
Screenshot YouTube

Stariji automobili su mnogima privlačni i zbog jednostavnog i jeftinog održavanja, dok su nekima interesantni iz nostalgičnih razloga. Ali svi znamo da nisu dovoljno bezbedni.

Poslednjih dvadesetak godina automobili su drastično napredovali na polju bezbednosti. Ako odemo dalje u prošlost, ta razlika postaje još očiglednija. Posebno kada se sučele modeli različitih klasa i godišta.

Upravo to pokazuje ovaj test sudara, u kome je "žrtvovan" mali gradski automobil iz 1980-ih, nekada vrlo popularni FIAT Uno.

Uno je imao zaista težak zadatak. U svrhu testa, naleteo je brzinom od 90,5 km/h na zadnji deo policijskog BMW-a Serije 5 novije generacije. BMW je osim test lutki imao i 210 kg tereta u prtljažniku. FIAT Uno, nekadašnji "Evropski auto godine", u sudaru je prošao uz velike deformacije, ali pritom možda i bolje od jednog svojeg mlađeg brata, modela Seicento koji je u testu sudara razočarao još 2010. godine.

A što se tiče BMW-a, glavninu energije sudara preuzeo je zadnji branik pa se od udarca nije razbilo ni zadnje staklo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: