Automobili

Petak, 10.01.2020.

20:24

Nemačkom milijarderu prodali neispravan oldtajmer Porsche – sledi tužba!

Andreas Pol, nemački milijarder, tužiće auto salon "Kojs of Kensington" pošto su mu prodali Porsche 911 Carrera RS 2.7 iz 1973, za 511.000 dolara, koji je bio u lošem stanju.

Izvor: SN

Nemačkom milijarderu prodali neispravan oldtajmer Porsche – sledi tužba!
Photo: RM Sotheby's promo

Pol je kolekcionar automobila i silno je želeo da ima klasični Porsche 911 pa ga je i kupio, ali prethodno nije proverio stanje automobila i prosto poverovao prodavcu da je u "vrlo dobrom stanju".

Pol ima dokumenta koja govore da je auto u originalnom stanju i da je autentičan, ali milijarder tvrdi da je primetio da su neki delovi menjani – vrata, kućište motora koje nije od magnezijuma, svećice, neki šrafovi i kaiševi.

Andreas tvrdi da automobil nije mogao da registruje zbog curenja ulja, kao i da su kočnice bile u užasnom stanju, te je auto bio neispravan.

On je tražio odštetu, ali su mu prodavci poručili da od toga nema ništa, pa će podneti i tužbu pošto smatra da je prevaren od strane prodavaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: