Već se mašta o Škodi Octaviji RS FOTO

Nekoliko dana nakon premijere nove generacije Škode Octavie, stižu prve maštarije o sportskoj verziji čuvene češke limuzine.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 14.11.2019.

19:40

Već se mašta o Škodi Octaviji RS FOTO
Foto: X-Tomi Design

Čuveni dizajner X-Tomi predstavio je svoju ideju nove Octavie RS, koja je najavljena za sledeću godinu.

On je "pozajmio" neke elemente koncepta Vision RS i prilagodio ih Octaviji, a ključni vizuelni detalj su agresivniji branici.

Tu je i novi set alu-felni koji upotpunjuju "nabudženu" verziju "sportiste" iz Mlade Boleslave.
Foto: X-Tomi Design
Najsnažniji agregati u "regularnoj" novoj Octaviji su 2,0-litarski TSI turbo-benzinac sa 190 KS i 320 Nm, te TDI turbo-dizel iste zapremine i 200 KS snage uz 400 Nm obrtnog momenta.

Naravno, Octavi RS bi trebalo da raspolaže sa mnogo većom "ergelom", verovatno najmanje 250 KS, s obzirom da će toliko razvijati i pomenuti "rođak" iz Volfsburga.

Octavia RS iz prethodne generacije je u najsnažnijoj verziji RS 245 razvijala 245 KS i ubrzava 0-100 km/h za 6,6 sekundi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: