Nova zvezda na premijum nebu: BMW Serije 8 Coupe (FOTO)

BMW je u Le Manu predstavio novi najluksuzniji kupe u svojoj gami. Očekivano, produkcijska verzija ima konvencionalniji i manje avangardan dizajn u odnosu na istoimeni koncept iz 2017.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 16.06.2018.

11:10

Nova zvezda na premijum nebu: BMW Serije 8 Coupe (FOTO)

Nakon godinu dana iščekivanja, BMW je oktrio novu Seriju 8 Coupe, koja će u početku kupcima biti dostupna u dve verzije, sa jednim benzincem i jednim dizelašem.

Poput klasičnih velikih kupea, i BMW-om automobil odlikuje duga hauba, a novi model ima spušten "nos" i agresivan prednji deo sa širokom maskom hladnjaka i blago zakošenim farovima.
Veliki trapezodini otvori izduvnih cevi, uklopljeni u masivi difuzor, karakterišu zadnji deo vozila.

LED farovi dolaze kao standard, a kupci mogu da naruče i BMW-ova futuristička laserska prednja svetla.
Unutrašnjost je takođe nešto drugačija u poređenju sa onom iz prošlogodišnjeg koncepta, ali je BMW ipak zadržao dva velika digitalna displeja – jedan 10,3 inčni, postavljen ispred vozača umesto konvencionalne, analogne instrument table, i drugi 12,3 inčni koji opslužuje multimedijalni sistem vozila.

Među doplatnim opcijama su bežični punjač smartfona i premijum audio sistem marke Bowers & Wilkins.
Na početku prodaje biće dostupan model M850i xDrive sa 4.4 bi-turbo V8 motorom, uparen sa osmobrzinskim automatskim menjačem.

Ovaj agregat isporučuje 530 ks (390 kW) i 750 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Automobil ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 3,7 s, a maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250 km/h.
BMW nije odustao od dizalaša, pa će kupci koji se odluče za tu opciju moći da nabave verziju 840d xDrive sa rednim šestocilindričnim 3.0 bi-turbo motorom koji proizvodi 320 ks (235 kW) i 680 Nm.

Snaga se i u ovom slučaju prenosi na točkove pomoću osmobrzinskog automatika. BMW 840d xDrive iz mesta do stotke stiže za 4,9 s, a maksimalna brzina ista je kao kod pomenutog benzinca.

Oba modela imaju pogon na sva 4 točka.
BMW-a serije 8 Coupe stiže u evropske prodajne salone u novembru, do kada će biti saopštena i cena ovog automobila.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: