Novi Mercedes A klase zablistao na Jadranu (FOTO)

Početak proizvodnje nove generacije Mercedesa A klase nemački proizvođač propratio je serijom fotografija koje su nastale na hrvatskom primorju.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 27.04.2018.

12:33

Novi Mercedes A klase zablistao na Jadranu (FOTO)

Stilski, A klasa hečbek tipičan je predstavnik sledeće generacije Mercedesovih vozila i oblikovana je u skladu sa novim dizajnerskim jezikom.

Novi dizajn karakterišu oštrije linije karoserije i agresivniji izgled, za razliku od prethodnika koji je imao "mekše" crte.
Nova A klasa ima veće međuosovinsko rastojanje od prethodne za 30 mm, dok je ukupna širina vozila povećana za 14 mm. U Mercedesu tvrde da će putnici pozadi imati više prostora, kako za kolena, tako i po širini – u visini ramena, ali i za glavu.

Prtljažnik je takođe veći, i to za nekih 30-ak litara, pa je sada na raspolaganju zapremina od 370 l.
U početku, A klasa je dostupna sa jednim od tri ponuđena motora – dva benzinca i jednim dizelašem.

Osnovnu benzinsku varijantu predstavlja Mercedes A 200 koji za pogon koristi četvorocilindarski 1.3 litarski motor od 163 ks i 250 Nm, u paru sa sedmostepenim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom (7G-DCT) ili šestobrzinskim manuelnim menjačem
Snažniji, Mercedes A 250 pogonjen je četvorocilindarskim 2.0 agregatom sa 224 ks i 350 Nm, dok dizel opciju zastupa A 180d opremljen 1.5 l motorom sa četiri cilindra koji razvija 116 ks i 260 Nm.

Više fotografija pogledajte u našoj Galeriji
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: