Zrenjanin - Ekonomija - B92 Lokal

Zgrada Mediveta postaje stambeno-poslovni objekat

Zgrada u kojoj se duže od šezdeset godina nalazila osnovna škola “Žarko Zrenjanin”, a potom i sedište kompanije Medivet godinama stoji zapuštena. Uskoro bi to trebalo da se promeni.

Izvor: I love Zrenjanin Zrenjanin
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, nenovbrothers
Ilustracija: Depositphotos, nenovbrothers

Prema najavama iz kompanije Iradia, koja je od 2005. vlasnik ovog zdanja, nakon rekonstrukcije ono će postati stambeno-poslovni objekat, piše portal "I love Zrenjanin".

Projektom je predviđeno da se napravi poslovni prostor u prizemlju krila zgrade koje gleda na Ulicu Nikole Pašića, a koji će biti restoran ili teretana ili neki drugi sadržaj, još nije definisano. Ostatak zgrade zauzimaju stanovi, velike visine, kvadrature, svetli, moderni.

Sama zgrada u potpunosti će zadržati postojeći izgled spolja, jer je pod režimom prethodne zaštite Zavoda za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin.

Za početak radova na rekonstrukciji moraće da se sačeka dobijanje građevinske dozvole, ali očekuje se da će to biti uskoro i da će već u septembru moći da se započne sa rekonstrukcijom krova, a potom i unutrašnjim radovima.

Zgrada Mediveta izgrađena je u stilu secesije 1912. godine, a projektovao ju je arhitekta iz Budimpešte Ferenc K. Časar. Za potrebe ove kompanije renovirana je u periodu od 1989. do 1992. godine. Vlasnika je promenila 2005, a 2018. rađena je sanacija krova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.