Ponedeljak, 28.11.2022.

11:12

Oživelo još deset seoskih kuća na teritoriji Zrenjanina: Prvi put kupljena kuća u Ečki

Još deset praznih seoskih kuća na teritoriji Grada Zrenjanina dobilo je nove vlasnike, a ugovori su potpisani u petak, u Palati “Srbija” u Beogradu, u kancelarijama Ministarstva za brigu o selu.

Izvor: B92.net

Oživelo još deset seoskih kuća na teritoriji Zrenjanina: Prvi put kupljena kuća u Ečki
Foto: Grad Zrenjanin/Ministarstvo za brigu o selu

Tri kuće kupljene su u Perlezu, dve u Melencima i po jedna u Ečki, Belom Blatu, Lazarevu, Banatskom Despotovcu i Orlovatu, saopštava Grad Zrenjanin. Po prvi put je na ovakav način kupljena jedna kuća u Ečki, a u Belom Blatu taj je broj porastao na osam. U ime Grada Zrenjanina i gradonačelnika Sima Salapure, trojne ugovore je s Ministarstvom za brigu o selu i novim vlasnicima potpisao Marinel Mendrea, član Gradskog veća. U ime Ministarstva za brigu o selu ugovore je potpisao i svečanosti prisustvovao ministar Milan Krkobabić.
Foto: Grad Zrenjanin/Ministarstvo za brigu o selu
Bio je to poslednji ovogodišnji skup ovim povodom, ali i najmasovniji do sada, jer je 530 kuća u selima širom Srbije dobilo nove vlasnike. Do sada je sredstvima iz ovog programa kupljena 1631 seoska kuća sa okućnicom, koje se nalaze u 119 jedinica lokalnih samouprava u svim delovima Srbije, što je ukupno oko 5000 ljudi koji ostaju na selu ili odlaze iz grada da žive u selu. Ovim potpisivanjem ugovora zaokružen je ovogodišnji ciklus dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, za koji je prvobitno bilo opredeljeno 500 miliona dinara, a zatim, zbog izuzetno velikog interesovanja, rebalansom budžeta opredeljeno još 580 miliona.
Foto: Grad Zrenjanin/Ministarstvo za brigu o selu
Od početka ove akcije Vlade Republike Srbije i Ministarstva za brigu o selu, na teritoriji Grada Zrenjanina u protekle dve godine oživele su 42 kuće, u 14 naseljenih mesta. Osam porodica kupilo je kuće s okućnicom u Belom Blatu, šest u Melencima, pet u Perlezu, po četiri u Tomaševcu i Banatskom Despotovcu, tri u Elemiru, po dve u Aradcu, Orlovatu, Stajićevu i Lazarevu i po jedna u Ečki, Mihajlovu, Zlatici i Botošu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Poznata ulica dobija novi naziv

Ako niški odbornici na sednici Skupštine u utorak, 21. maja usvoje predlog, Jadranska ulica kod Tvrđave u Nišu poneće naziv ulica Heroja sa Paštrika.

8:16

19.5.2024.

1 d

Podeli: