Ova opština postaje srpski Davos – spajaju se sa velikim turističkim centrom

Opština Lučani je u Vladi Republike Srbije sa ministrom saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem potpisala ugovor za projekat infrastrukture, tj. izgradnje puta Lučani - Dljin - Planinci - Ovčar Banja u dužini od 9,6 kilometara.

Izvor: RINA

Utorak, 28.03.2023.

10:20

Ova opština postaje srpski Davos – spajaju se sa velikim turističkim centrom

Ovo je jako bitan projekat za unapređenje putne infrastrukture u opštini Lučani, a koji se tiče budućeg razvoja Ovčar Banje.

"Opština Lučani je neizmerno zahvalna Vladi Republike Srbije i ministarstvu saobraćaja jer su nas u ovom projektu podržali sa 100 miliona dinara. Ovčar Banja će u narednom periodu sasvim sigurno postati vrlo bitna turistička destinacija i banjsko lečilište koji će svojim lepotom privlačiti brojne turiste. Ali naravno, preduslov za sve to jeste ulaganje u infrastrukturu, mi kao jedna mala lokalna samouprava nemamo sami dovoljno sredstava da isfinansiramo sve projekte pa nam je pomoć Vlade izuzetno značajna. Ovo je samo prvi projekat u nizu koje planiramo da realizujemo u narednom periodu", kazao je za agenciju RINA, predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

Opština Lučani će sa dodatih pet miliona iz svog budžeta uložiti u izgradnju infrastrukture koja će potpomoći daljem razvoju ove opštine i približiti turističke potencijale Ovčar Banje.

Posle sprovođenja postupka javne nabavke, očekuje se da radovi krenu krajem maja meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: