Beograd postavio uslov: Proizvodnja tramvaja u našoj zemlji

Grad Beograd će raspisati tender za kupovinu tramvaja, a uslov će biti da su proizvedeni u Srbiji, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Izvor: B92

Petak, 23.07.2021.

10:52

Beograd postavio uslov: Proizvodnja tramvaja u našoj zemlji
Ilustracija: Depositphotos/Bloack

On je gostujući na TV Studio B naveo da je juče bio za predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Kragujevcu i da je bio veoma ponosan na to da se moderni tramvaji proizvode u fabrici "Simens" u našoj zemlji, te da naši radnici rade tramvaje po vrhunskoj tehnologiji.

Grad Beograd će započeti kupovinu tramvaja jer sada imamo 203 tramvaja, od čega 30 KAF, starosti devet godina, 128 čeških koji su stari između 39 i 44 godine, kao i one koji su donacija Švajcarske, od kojih nijedan nije mlađi od 60 godina, prenosi Beoinfo.

"Došlo je vreme da započnemo zamenu tramvaja. Raspisaćemo tender i insistiraćemo na tome da se ti tramvaji proizvode u Srbiji", istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, ne znači da će to biti kompanija "Simens" jer i neka druga kompanija može da uspostavi proizvodnju u Srbiji.

"Naš uslov će biti da se tramvaji proizvode u Srbiji jer mislimo da Srbija to može, a to se sada zaista i vidi. Ukoliko već budemo kupovali stotinak tramvaja u nekom periodu od deset godina, onda oni treba da budu proizvedeni u našoj zemlji", naveo je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: