Masovna imunizacija i u Subotici: Koje su vakcine na raspolaganju i gde će biti punkt?

Zgrada Nove opštine biće spremna da u četvrtak počne da radi kao punkt za masovnu imunizaciju građana Subotice protiv virusa kovid-19, izjavio je danas gradonačelnik Stevan Bakić.

Izvor: Beta

Utorak, 19.01.2021.

12:38

Masovna imunizacija i u Subotici: Koje su vakcine na raspolaganju i gde će biti punkt?
Foto: Subotica.com

Kako je objasnio gradonačelnik, odmah po dobijanju instrukcija za otvaranje punkta za masovnu imunizaciju, Gradska uprava je odredila zgradu Nove opštine, koja se nalazi u centru Subotice na adresi Trg Lazara Nešića 4, zbog njene prepoznatljivosti i dostupnosti građanima, kao i pristupačnosti osobama sa invaliditetom, prenosi subotica.com.

"Pristupilo se pripremanju punkta, obeležavanju da bude jasno prepoznatljiv kao punkt za imunizaciju, kao i opremanju sa svom neophodnom infrastrukturom i opremom. Obezbeđeno je stabilno napajanje strujom i internet vezom, pribavljenja je i montirana sva potrebna računarska oprema, prostor je opremljen neophodnim rashladnim uređajima za čuvanje vakcina i medicinskog materijala. Vrši se kompletna dezinfekcija prostora i ona će se redovno vršiti kada punkt krene sa radom", rekao je Bakić na sednici Kriznog štaba.

Po njegovim rečima, punkt u Novoj opštini biće spreman za rad u četvrtak, a biće angažovana tri medicinska tima koja će raditi u dve smene, od 8 do 18 časova, sa po dva tima u rezervi.

"Do tada će raditi privremeni punkt u zdravstvenoj ambulanti Peščara u Šabačkoj ulici 19, 20. i 21. januara od 8 do 15 časova", rekao je Bakić, dodajući da je do sada 580 Subotičana primilo "Fajzer-Biontek" vakcinu po prioritetu i važećim protokolima.

"Od toga je 224 zaposlenih u Opštoj bolnici Subotica i Domu zdravlja Subotica, 319 zaposlenih i korisnika usluga u ustanovama socijalne zaštite i 37 građana starijih od 75 godina koji su se prijavili preko portala eUprave".

Kako je dodao gradonačelnik, Dom zdravlja Subotica očekuje isporuku još 305 "Fajzer-Biontek" vakcina, koje su namenjenje zdravstvenim radnicima, štićenicima gerontoloških i domova za stara lica.

U Suboticu je stiglo i 2.100 doza kineske vakcine kojima će se vakcinisati građani koji su se prijavili preko portala E-uprave, rekla je danas za Radio-Televiziju Srbije (RTS) direktorka tamošnjeg Doma zdravlja, Ivanka Beoković, prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: