Useljeno 136 porodica u stanove za izbeglice u Futogu FOTO

Gradska uprava za imovinu je tokom ove nedelje predala korisnicima stanove za izbegla lica u Futogu.

Izvor: B92.net

Četvrtak, 04.08.2022.

12:59

Useljeno 136 porodica u stanove za izbeglice u Futogu FOTO
Foto: Grad Novi Sad

Ukupno je izgrađeno 152 stana, a ključeve je do danas preuzelo 136 izbegličkih porodica. Stanovi su izgrađeni iz sredstava donatora, u okviru potprojekta 8, Regionalnog stambenog programa (RSP), dok je Grad Novi Sad obezbedio zemljište za izgradnju objekta i u opremanje lokacije infrastrukturom uložio 90 miliona dinara.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u ove četiri zemlje.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je prvenstveno donatorskim sredstvima, i to Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Italije, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke. Fondom RSP upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope.
Foto: Grad Novi Sad

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: