U planu dva nova parka u Novom Sadu – kao i rekonstrukcija Univerzitetskog parka

Gradska uprava za zaštitu životne sredine Novog Sada predano i strateški radi na ozelenjavanju kako bi se što pre došlo do cilja, i nove titule, a to je Zelena prestonica Evrope.

Izvor: B92

Utorak, 06.06.2023.

15:40

U planu dva nova parka u Novom Sadu – kao i rekonstrukcija Univerzitetskog parka
Ilustracija/Foto:Jovana Kuzmanovic/Shutterstock

Gradonačelnik Milan Đurić je dodao da je potpuno uređen Kamenički park, a da je za Futoški park u toku izrada projektno-tehničke dokumentacije za uređenje i opremanje. Na Novom naselju je na površini od 35.000 metara kvadratnih, posle 40 godina, u Novom Sadu podignut novi park, piše eKapija.

On je dodao da se uz Bulevar cara Lazara kod SPENS-a planira nova parkovska površina na 1,2 hektara, a planira se i izrada projektno-tehničke dokumentacije rekonstrukcije Univerzitetskog parka površine 5,5 hektara, dok je prethodno uređen Sentandrejski park kao novi prostor koji je Grad zajedno sa NIS-om preoblikovao iz jedne neuređene lokacije u prostor koji je energetski samoodrživ i zelen, na preko tri hektara.

Plan je i podizanje parka na Limanu 4, koji će se prostirati na oko 7.000 metara kvadratnih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: