Novi Pazar - Ekonomija - B92 Lokal

Novi Pazar želi da unapredi zapošljavanje mladih

Grad Novi Pazar želi da poboljša poziciju mladih na tržištu rada, a jedan od načina je realizacijom programa "Znanjem do posla" Vlade Švajcarske i Vlade Srbije.

Izvor: B92.net Novi Pazar
Podeli
Foto: Depositphotos,ollirg06
Foto: Depositphotos,ollirg06

Rukovodilac Odeljenja za privredu Rastko Arsenijević ističe da je poziv privrednicima da se prijave za učešće u programu, otvoren.

"Program se odnosi na obuku potencijalnih zaposlenih. Sa detaljima obuke koju sprovodimo preko Udruženja psihologa, prijavljeni preduzetnici bliže će biti upoznati na prezentaciji zakazanoj za četvrtak, 11. mart u Kulturnom centru", kazao je Arsenijević, ističući da su za polaznike obuke projektom obezbeđena finansijska sredstva a da poslodavci ne ulažu svoj kapital.

Prema rečima Marije Tiosavljević, potpredsenice Udruženja psihologa, organizacija je četiri godine broker na realizaciji projekta koji se sastoji iz dve grupe usluga.

"Projekat ima dve komponente, sastoji se iz karijernog vođenja i savetovanja (namenjenog mladima kao podrška u izboru budućeg zanimanja) i programa podrške za poslodavce (u u vidu finansijske podrške i pomoći selekcije zaposlenih).

Poslodavcima će biti pružena podršku u sprovođenju obuke i selekcije zaposlenih. Mogu da se prijave sva preduzeća koja posluju minimum dve godine uz određeno iskustvo sa sprovođenjem delatnosti", kazala je Tiosavljević.

Program koji će biti realizovan preko Odeljenja za privredu Gradske uprave i Uduženja psihologa ima za cilj unapređenje politika u oblasti zapošljavanja mladih i relevantnog zakonskog okvira i razvoj veština i znanja koje poslodavci traže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 39 idi na stranu