Zbog niskih temperatura stanovi Nišlija biće topli 24 sata

Zbog izuzetno niskih temperatura, od 5. februara, JKP "Gradska toplana" nije imala prekid u isporuci toplotne energije, odnosno prešla je na 24časovni režim isporuke toplotne enregije u skladu sa odlukom Grada Niša.

Izvor: Jugpress

Utorak, 07.02.2023.

09:05

Zbog niskih temperatura stanovi Nišlija biće topli 24 sata
Foto: Shutterstock/nikkimeel

"Sa isporukom toplotne energije krajnjim korisnicima, odnosno građanima Niša koji su priključeni na daljinsko grejanje počeli smo 5. februara kada se temperatura spustila ispod minus pet stepeni celzijusa. Radijatori u stanovima Nišlija biće topli tokom celog dana i noći sve dok traju ovako niske temperature, a po svemu sudeći na osnovu meteorološke prognoze ovakav režim grejanja zadržaće se do kraja ove nedelje", kaže Darko Pejčić, tehnički direktor u JKP "Gardska toplana".

On dodaje da je ovakav režim grejanja neophodan kako bi se u stanovima sugrađana koji koriste daljinsko grejanje zadržala propisana temperatura u grejanim prostorijama, prenosi Jugpress.

"Koliko dugo ćemo građanima Niša isporučivati toplotnu energiju 24 sata zavisi od vremeskih uslova. To može da potraje i više dana, ali ukoliko temperatura poraste vraćamo se na svakodnevni režim grejanja", dodaje Pejčić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: