Niš - Servisne informacije - B92 Lokal

Širi se radna zona kod Ulice Ivana Milutinovića u Nišu

U skladu s ciljem unapređenja privredne aktivnosti i otvaranja novih radnih mesta, Grad Niš planira izradu detaljnog plana regulacije za radnu zonu kod Ulice Ivana Milutinovića.

Izvor: Gradski portal 018 Niš
Podeli
Editorial credit: Frank Anusewicz - Gallery click here / Shutterstock.com
Editorial credit: Frank Anusewicz - Gallery click here / Shutterstock.com

Ovaj plan obuhvatiće prostor od 3,3 hektara, na kojem trenutno posluje 12 firmi.

Glavni urbanista Grada Niša, Lidija Stefanović Nikolić, ističe da će ovaj plan omogućiti kompanijama da prošire svoje kapacitete i otvore nova radna mesta.

Inicijativa za izradu ovog plana biće predstavljena odbornicima na sednici Skupštine Grada Niša zakazanoj za 14. februar.

"Cilj ovog plana je da se privrednicima omogući proširenje kapaciteta i zapošljavanje većeg broja ljudi. Ovaj dokument već je usvojen na sednici Gradskog veća, čime je zvanično pokrenut proces izrade detaljnog plana regulacije", objasnila je Stefanović.

Plan detaljne regulacije obuhvata prostor koji trenutno zauzimaju privredni subjekti u radnoj zoni, kao i prostor Jevrejskog groblja između ulica Ivana Milutinovića i Mramorske.

Budući da je Jevrejsko groblje definisano kao znamenito mesto, iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš ističu da je neophodna izrada studije zaštite nepokretnog kulturnog dobra, u skladu sa zakonom.

Očekuje se da će detaljni plan regulacije doneti nove mogućnosti za razvoj privrede na ovom području, pružajući prostor za rast postojećih firmi i otvaranje novih radnih mesta, dok će se istovremeno voditi računa o zaštiti kulturnog nasleđa, rečeno je na poslednjoj sednici Gradskog veća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.