U Nišu održan prvi Kongres za trudnice – panel za buduće roditelje

U Oficirskom domu, u organizaciji Kluba beba, trudnica i mama organizovan je Kongres za trudnice sa ciljem podrške nacionalnim merama za podsticaj populacione politike i borbe za povećanje nataliteta.

Izvor: B92

Subota, 18.03.2023.

09:24

U Nišu održan prvi Kongres za trudnice – panel za buduće roditelje
Foto: Shutterstock/Pressmaster

Panel je podeljen na pet predavanja koja se tiču različitih faza trudnoće, porođaja i odgoja deteta. Predavanju su održali dr Petar Stojković, anesteziolog Tamara Petković, pedijatrijska sestra Suzana Đorđević, specijalista pedijatrije dr Ana Milenović i babica Jelena Prelić.

Ovaj panel je organizovao Klub beba, trudnica i mama, koji sedam godina nastoji da svojim predavanjima podstakne povećanje nataliteta. Priređuju i školice roditeljstva, koje mesečno pohađaju oko 20 polaznika.

"Nadamo se da će se situacija sa natalitetom poboljšati. Vidimo da u Nišu u poslednjoj godini ima sve više trudnica, što nas bodri, ali se nadamo da će u budućnost biti većih olakšanja za trudnice i da će biti još više trudnica i u Srbiji", rekla je dr Vedrana Pavlović, potpredsednica Kluba.

Ona dodaje da je zadovoljna što i očevi, ali i drugi članovi porodice, prisustvuju njihovim predavanjima, jer smatra da i majka i otac imaju podjednaku ulogu u odgajanju dece.

Ovo udruženje je nastalo na inicijativu pedijatrijske sestre Melise Osmanović. Ona je snagu i energiju za ovaj poduhvat pronašla kada je rodila dete u 35. nedelji trudnoće.

Klub beba, trudnica i mama je osnovan u Nišu, ali deluje u svim gradovima Srbije. Kongres za trudnice biće organizovan 21. aprila u Beogradu, 17. maja u Kragujevcu i 23. juna u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: