Da Jovana ponovo zasvira violinu: Humanitarni koncert u Nišu FOTO

Nišlijka Jovana Pavlović je jedna od osnivača Srpske Omladinske filharmonije od svoje 17. godine i bila je njen Koncertmajstor kada je Filharmonija osvajala zlatne medalje u Pragu i Bratislavi. Sada je teško obolela, a humanost i dobra volja njenih sugrađana je ključna u borbi koju vodi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.05.2023.

13:21

Da Jovana ponovo zasvira violinu: Humanitarni koncert u Nišu FOTO
Foto: Budi human

Jovana je teško obolela od tumora na mozgu veličine 7cm, koji je operisan, ali je veoma agresivan i ne može se potpuno ukloniti. Njen spas leži na Kubi, gde
može dobiti vakcinu i terapije, koje taj tumor umnogome mogu usporiti čak i ukloniti, jer je ona mlada dvadesetdevetogodišnjakinja.

Bolest joj se manifestovala u oktobru 2022. godine u vidu progresivnog pogoršanja oštrine vida, duplih slika i jutarnjih glavobolja kada joj je nakon kliničke i dijagnostičke obrade potvrđena tumorska promena na mozgu.

Hitno je u novembru 2022. godine operisana na Klinici za neurohirurgiju u Beogradu, a nakon operacije PH nalaz je pokazao da se se radi o najagresivnijoj vrsti tumora- zloćudnom tumoru slepoočnog režnja mozga (C71.2 Neoplasma malignum cerebri, lobi temporalis).

Postoperativno lečenje sprovedeno je na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije zračnom terapijom i hemioterapijom, koje i dalje traju.

Da bi se vratila njenoj prvoj ljubavi – violini, kao i njenim đacima, Jovana želi da u toku primanja hemioterapije lečenje nastavi i u klinici na Kubi primenom vakcina jer su mogućnosti daljeg lečenja u Srbiji iscrpljene.

Sredstva su potrebna za lečenje u inostranstvu, specijalističke preglede, laboratorijske analize, terapije, operaciju gama nožem, kao i za troškove puta i smeštaja u toku lečenja.

Tim povodom Niški Simfonijski orkestar i Srpska Omladisnka filharmonija Naissus organizuju humanitarni koncert u sredu, 31. maja, u sali Simfonijskog orkestra sa početkom od 20:30 časova.

Mole se svi građani Niša i okoline da daju svoj doprinos i pomognu Jovani u ovoj borbi, kako kupovinom ulaznica u vrednosti od 1.000,00 dinara, tako i slanjem SMS poruka 1492 na 3030.
Foto: B92.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: