Leskovac - Društvo - B92 Lokal

Odlučeno: Nema koncerta

Danas je u Leskovcu održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije.

Izvor: B92.net Leskovac
Podeli
Foto: Angyalosi Beata/Shutterstock
Foto: Angyalosi Beata/Shutterstock

Na sednici je direktor ZZJZ Leskovac dr Ivan Sokolović govorio o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, navodi se na zvaničnom sajtu grada Leskovca.

"Od poslednjeg izveštavanja Gradskog štaba za vanredne situacije grada Leskovca stigli su rezultati testiranja za 899 lica, od toga negativno 773, a pozitivna su 126 lica i to: Leskovac 82, Vlasotince 27, Lebane 8, Medveđa 2, Bojnik 6, Crna Trava 1. Novoregistrovani slučajevi sa pozitivnih nalazom su: 75 zaposlenih lica, 22 nezaposlena, 17 penzionera, 7 studenata, 3 učenika, 2 deteta. Od ukupnog broj potvrđenih slučajeva na teritoriji grada Leskovca je 275 aktivnih slučajeva. Ukupno je na teritoriji Jablaničkog okruga dato 201.080 doza, od toga za grad Leskovac 137.173 doza vakcina. Pozivamo građane, a posebno mlađu populaciju, upošljenike javnih preduzeća, radnih organizacija, upošljenike škola i fakulteta, velikih trgovinskih i prodajnih lanaca, kao i drugih, da se u što većem broju odazovu vakcinaciji, kako bi se brže došlo do kolektivnog imuniteta", rekao je on.

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović pomenuo je stanje u bolnici i izneo da je procenat vakcinisanih prešao 50 odsto, ali i kazao da je sve veći broj zaraženih te apelovao da se svi vakcinišu.

"Zbog svega navedenog, verujem da će se svi ostali članovi Štaba za vanredne situacije grada Leskovca složiti, da je u najboljem interesu svih naših sugrađana, institucija zdravstvene zaštite i svih zdravstvenih radnika da se izbegavaju okupljanja kako se ne bi doveo sistem u opasnost. Stoga smo moji saradnici i ja danas zaključili da je trenutno najbolje rešenje da se koncert Ace Pejovića zakazan za 13. januar i doček Pravoslavne nove godine odloži za neki naredni period, neki datum oko 8. marta, odnosno kada epidemiološka situacija bude povoljnija i pogodnija Gradski štab za vanredne situacije će nastaviti da radi u cilju zaštite naših sugrađana i dati sve od sebe da iz borbe izađemo sa što manje posledica. Još jednom pozivam sve sugrađane koji do sada nisu da iskoriste mogućnost koju je država omogućila i vakcinišu se jer je vakcinacija najbolji način da se zaštitimo i okončamo krizu", rekao je Cvetanović.

Članovi Gradskog štaba za vanredne situacije su usvojili Zaključak kojim se Turističkoj organizaciji Leskovac predlaže da odloži održavanje koncerta koji se organizuje povodom dočeka Pravoslavne nove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.