Nove cene i novi režim parkiranja po zonama

U šest ulica u užem gradskom jezgru promenjena je zona naplate, one su iz žute prešle u ekstra zonu i umesto dosadašnjih 40, cena parkiranja u tim ulicama biće 60, odnosno, 100 dinara u drugom satu.

Izvor: Kruševac grad

Petak, 09.07.2021.

15:30

Nove cene i novi režim parkiranja po zonama
Ilustracija: Depositphotos, Jenkins

Istovremeno, snižene su mesečne karte za parkiranje u javnim garažama i na ulicama, a jeftiniji je i parking prostor ispred Dečjeg dispanzera, prenosi portal Kruševac grad.

Zbog biciklističkih staza koje su postavljene u Vidovdanskoj ulici, na potezu od Pozorišta do SUP-a, ukinuto je oko 50 parking mesta. Istovremeno, u delu te ulice, na potezu od Lomine do Birčaninove promenjena je zona naplate parkiranja, iz žute u eksta zonu.

"Na tom potezu parkiranje umesto 40 sada košta 60 dinara, u drugom satu 100, dok je ostatak te ulice ostao u žutoj zoni . Zona parkiranja iz žute u ekstra promenjena je i u Gazimestanskoj, Topličinoj i Dositejevoj ulici, na Trgu fonatne i Trgu despota Stefana", kaže Mladen Vesković iz Službe parkiranja kruševačkog Poslovnog centra.

Od 1.jula, na uličnom parkiralištu, uvedena je i nova, zelena zona.

"Zbog specifičnosti lokacije, na uličnom parkingu kod Dečjeg dispanzera snižena je cena parkiranja. Umesto dosadašnjih 35 dinara po satu, parkiranje na ovo lokaciji od sada košta deset dinara u prvom satu, 25 u drugom, a 35 tek u trećem satu", navodi Vesković.

Snižene su i cene mesečnih karata za ulično parkiranje, a zbog građani koji nemaju prebivalište ili nisu zaposleni u zoni naplate parkiranja, uvedena je i nova kategorija mesečnih korisnika.

"Za zaposlene u zonama parkiranja mesečna karta snižena je sa 1.400 na 1.000 dinara, a od sada te karte mogu kupiti i oni koji nisu zaposleni u zoni parkiranja, po ceni koja je za 500 dinara veća", navodi on.

Od ovog meseca, znatno su niže i cene parkiranja u javnim garažama. Mesečna karta za fizička lica snižena je sa 3.900 na 1.500 dinara, za pravna lica sa 6.000 na 2.500 dinara.

Takođe, od 1.jula niža je i cena parkiranja po satu, odnosno, prvi i svaki sledeći sat parkiranja sada košta 40 dinara, dok je ranije samo početni sat iznosio 40 a svaki sledeći 50 dinara. Na posebno parkiralištu kod Hale sportova, cena parkiranja naplaćuje se kao u žutoj zoni, odnosno, 40 dinara po satu.

Ulice po zonama

EKSTRA ZONA (crvena)
Vidovdanska, Gazimestanska, Dositejeva, Nemanjina, Topličina, Trg despota Stefana,
Trg fontana

I ZONA (žuta)
Balkanska, Birčaninova, Bosanska, Brijanova, Veselina Nikolića, Vidovdanska, Vladetina, Gazimestanski trg, Drinčićeva, Dušanova, Iločki trg, Jug Bogdanova, Jugovićeva, Kajmakčalanska, Konstantina Filosofa, Kosančićeva, Kosovska, Lomina, Nemanjina, Nikole Tesle, Obilićeva, Poručnika Božidara, Prizrenska, Puškinova, Stanislava Biničkog, Stevana Sinđelića, Takovska, Tanasaka Rajića, Ćirila i Metodija , Hajduk Veljkova, Cara Lazara, Čolak Antina, Čupićeva, Šumatovačka.

II ZONA (zelena)
Kosovska

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Društvo

Evo šta će biti na mestu "Beograd bašte"

Prostor "Beograd bašte", oivičen Bregalničkom, Kajmakčalanskom, Silvija Kranjčevića i Ulicom Svetomira Nikolajevića na Zvezdari, ostaće zelena površina i tu neće biti građena stambena zgrada.

15:52

26.3.2024.

1 d

Podeli: