Radno vreme svih ustanova u Kragujevcu tokom božićnih praznika

Povodom obeležavanja božićnih praznika, Zakonom o državnim i drugim praznicima neradni dan je 7. januar. Zbog toga većina ustanova, institucija i firmi neće raditi, dok će u pojedinima biti organizovana dežurstva.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.01.2023.

14:02

Radno vreme svih ustanova u Kragujevcu tokom božićnih praznika
Foto: Shutterstock/DMZ001

Kako prenosi infoKG, kovid ambulante kragujevačkog Doma zdravlja u ATD-u 7. januara radiće od 8 do 18 časova.

Zdravstvena stanica broj 4 i služba za zdravstvenu zaštitu školske dece u subotu i nedelju radiće od 8 do 18 časova. To radno vreme imaće i službe za zdravstvenu zaštitu školske i predškolske dece, kao i kućnog lečenja. Polivalenta patronažna služba radiće u subotu od 8 do 18 časova, dok nedeljom ne radi. Ambulanta u Stragarima radiće od 7 do 12 časova, a od 12 do 14,20 časova na terenu.

Zbog obeležavanja praznika i u kragujevačkim apotekama biće organizovana dežurstva, a jedino će Apoteka Bubanj za vreme praznika raditi uobičajeno 24.

U petak, 6. januara, apoteke “1. maj”, “29. novembar”, “Šumadija”, “Avala”, “Stanovo”, “21. oktobar”, “Topola”, “Batočina”, “Rača”, “Knić”, “Gruža”, “Bresnica”, “Zastava”, “Đurđevdan”, “Zdravlje”, “Lapovo”, “Erdoglija”, “Filip Kljajić” radiće od 7 do 17 časova, dok će do 13 sati dežurati “Palilula”, “Šumarice”, “Natalinci”, “Stragari”, “Čumić”, “Bare”, “Toponica”, “Šatornja”, a apoteka “Lapovo 2” tog dana će biti otvorena od 8 do 13 časova.

Na Božić, 7. januara, dežuraće apoteka “1. maj” od 10 do 20 časova.

Parkiranje na otvorenim i zatvorenim parkiralištima neće se naplaćivati 7. januara. To ne važi i za Parking garažu u ulici Kneza Miloša, koja će raditi sve vreme tokom praznika 24 časa dnevno i gde će se naplaćivati parkiranje. Pauk služba radi u skladu sa potrebama saobraćajne policije i komunalne inspekcije.

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prevoza za vreme praznika saobraćaće po izmenjenom redu vožnje. Autobusi će 6. januara saobraćati po redu vožnje za radni dan, ali skraćeno biće održani svi polasci zaključno sa 19 časova. Javnog prevoza u Kragujevcu neće biti 7. januara.
Vozila u prigradskom prevozu putnika će do 20. januara 2023. saobraćati po redu vožnje za đački raspust.

Pijace neće raditi 7. januara. Na Badnji dan, 6. januara, sve pijace će raditi po redovnom radnom vremenu, osim pijace Aerodrom koja će raditi od 7 do 18 časova.

Sektor čistoće će raditi po ustaljenom planu i programu za dane praznika, osim Službe zoohigijene gde je organizovano pasivno dežurstvo i Službe dimničara koja tokom neradnih dana neće raditi.

U Kragujevcu 7. januara neće se obavljati sahranjivanje na gradskim grobljima i neće se vršiti izdavanje pokojnika.

Korisnički centar JKP Šumadija za vreme novogodišnjih i božićnih praznika neće raditi 7. januara.

U slučaju snežnih padavina organizovano je dežurstvo zimske službe.

Zbog božićnih praznika neće raditi ni pošte u Kragujevcu 7. januara. Pošte će 6. januara raditi do 17 časova.

Narodna biblioteka "Vuk Karadžić" neće raditi 7. januara.

Šoping centar “Big Fashion Kragujevac” 6. januara radiće od 10 do 18 časova, a 7. januara biće zatvoren. “Big” će ostalim danima raditi u periodu od 10 do 22 časova.

Zbog obeležavanja božićnih praznika i bioskop Cineplexx Big Fashion Kragujevac radiće redukovano. Bioskop će 6. januara raditi od 11 do 16 časova, 7. januara neće raditi, a 8. januara biće otvoren od 11 do 23 časa.

Tokom božićnih praznika, zatvoreni bazen u Kragujevcu radiće prema izemenjenom rasporedu. U petak, 6. januara, zatvoreni bazen će raditi do 13 časova, a za Božić, 7. januara, bazen neće raditi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: