Otkup elektronskog i električnog otpada u Kragujevcu

Javno komunalno preduzeće Šumadija Kragujevac svakog četvrtka organizuje i sprovodi otkup elektronskog i električnog otpada za pravna i fizička lica po jedinstvenoj ceni od 10,00 dinara po kilogramu.

Izvor: B92.net

Četvrtak, 23.03.2023.

11:00

Otkup elektronskog i električnog otpada u Kragujevcu
Foto: JKP Šumadija Kragujevac

Kragujevčani koji žele da se oslobode elektronskog i električnog otpada mogu da se obrate Korisničkom centru JKP Šumadija Kragujevac i prijave odnošenje nepotrebnih električnih i elektronskih aparata, a ekipe dolaze na kućnu adresu, vrše merenje ove vrste otpada i isplaćuju novac na licu mesta, navodi se u saopštenju JKP Šumadija.

Po ceni od 10,00 dinara preuzimaju se veći kućni aparati kao što su frižideri, zamrzivači, mašine za pranje i sušenje veša, bojleri, računari i slično. Mali kućni aparati kao što su usisivači, pegle, tosteri, fenovi i slično otkupljuju se po ceni od 2,00 dinara po kilogramu.

Elektronski i električni otpad sadrži opasne materije, pa procedura reciklaže mora da bude u skladu sa propisanom zakonskom regulativom, a ovaj otpad se predaje ovlašćenim operaterima na dalji tretman.

Za razliku od fizičkih, pravna lica koja poseduju elektronski otpad su dužna da ispoštuju proceduru i ovu vrstu otpada registruju u Agenciji za zaštitu životne sredine. U dogovoru sa JKP Šumadija Kragujevac 48 sati pre preuzimanja otpada moraju da najave Ministarstvu za zaštitu životne sredine kretanje opasnog otpada uz obavezno popunjavanje dokumenata, a JKP Šumadija Kragujevac svojim vozilom dolazi na adresu pravnog lice i uz Dokument o kretanju otpada preuzima isti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: