Prvi hotel poznatog lanca van Beograda: Evo gde će se graditi

Kragujevac će dobiti hotel internacionalnog brenda Holidej in ekspres i to će biti prvi hotel ovog brenda koji će se graditi van Beograda, rečeno je na današnjem radnom sastanku gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića sa predstavnicima International Hotel Group (IHG), objavljeno je na sajtu Grada Kragujevca.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.09.2022.

18:00

Prvi hotel poznatog lanca van Beograda: Evo gde će se graditi
Foto: Deutschlandreform/Shutterstock

Predstavnici grupe Živorad Vasić i Nikola Makojević su gradonačelniku i njegovim saradnicima predstavili ovu investiciju. a sastanku se, putem video linka, pridružio i Hylko Versteeg, rukovodilac sektora za razvoj u Južnoj Evropi.

"Holidej in ima 1.400 hotela u Evropi i najveći je internacionalni brend u okviru International Hotel Group. Radosni smo zato što ulazimo u jedan grad koji je u ekspanziji, industrijski grad, četvrti po veličini u Srbiji i mislimo da je jednom takvom gradu potreban internacionalni brend", rekao je regionalni direktor IHG grupe Živorad Vasić.

Gradonačelnik Nikola Dašić je rekao da je Kragujevac dobro mesto za investiciju ovog tipa jer je grad koji se ubrzano razvija.

"Pored Severne obilaznice koja će se graditi, mnogobrojnih investicija koje su u toku, kao što je gradnja biznis aerodroma u Majnd parku, Kragujevac je grad koji se brzo menja što prati i dolazak velikog broja poslovnih ljudi, investitora, turista", rekao je Dašić.

Hotel će biti izgrađen na atraktivnoj lokaciji nedaleko od jezera Bubanj, imaće 73 sobe, dva restorana, velike konferencijske sale, a u njemu će raditi više od 60 ljudi.

Početak izgradnje očekuje se u prvom kvartalu naredne godine a rok za završetak je 18 meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: