"Veliki školski čas" sutra u Šumaricama uz poštovanje protivepidemijskih mera

Komemorativnom i antiratnom manifestacijom "Veliki školski čas" sutra će u Šumaricama biti obeležena 80. godišnjica od stradanja 3.000 nedužnih civila koje su pripadnici nacističke Nemačke streljali u znak odmazde.

Izvor: B92

Sreda, 20.10.2021.

13:53

Foto: Shutterstock/VladaKg03

Na ovogodišnjoj manifestaciji kraj Spomenika streljanih đaka i profesora biće izvedena poema "Crni dan" Duška Radovića, koja je bila izvedena i na Velikom školskom času 1971. godine.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" odobrio je održavanje manifestacije Veliki školski čas uz poštovanje protivepidemijskih mera.

Batut je, pored građana, dozvolio i prisustvo učenika i nastavnika osnovnih i srednjih škola, ali uz obavezno nošenje zaštitne maske. Učenici i nastavnici treba da nose maske i tokom dolaska na mesto manifestacije ukoliko dolaze organizovano u većim grupama, a posebno ukoliko se za dolazak na skup koriste autobusi gradskog prevoza ili namenski.

Sutrašnjoj manifestaciji prethodi tradicionalno Bdenje večeras u Muzeju "21. oktobar" kada će biti održano književno - poetsko veče posvećeno pedesetogodišnjici izdavanja poeme "Crni dan". U muzeju će večeras biti svečano uručena priznanja laureatima Međunarodnog salona antiratne karikature.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: