"Okrečimo Lepu Brenu" - u oktobru zasad lipa

U okviru akcije "Okrečimo Lepu Brenu", odbornik Slađan Rakić i aktivisti Grupe građana "Kragujevačka inicijativa" uklonili su grafite i natpise krečenjem fasade ovog stambenog kompleksa, kao i samoniklo bilja na platou.

Izvor: Infokg.rs

Ponedeljak, 13.09.2021.

15:00

Foto: Africa Studio/Shutterstock

Oni najavljuju da će tokom oktobra oko kompleska "Lepa Brena" zasaditi lipe, prenosi InfoKG.

Odbornik Slađan Rakić i aktivisti Grupe građana "Kragujevačka inicijativa", koji deluju u okviru Saveza "90 zelenih Srbije" odazvali su se na poziv stanara kompleksa "Lepa Brena" i organizovali su akciju uklanjanja grafita i natpisa krečenjem fasade ove zgrade i samoniklog bilja na platou.

Cilje akcije je, kako poručuju iz "Kragujevačke inicijative", da se probudi svest nesavesnih meštana u očuvanju životne sredine. Dodaju da su spremni da podrži svaku komšijsku inicijativu u sređivanju životnog okruženja, što, kako kažu, čini da se malim koracima ulepšava sam grad.

"Ne treba delovati samo u izbornoj godini i jedino tada pružati podršku svojim sugrađanima. Ova akcija je pokazatelj da je glavni resurs ljudska volja i ambicija udruženih stanara da ulepšaju svoju okolinu, da određeni deo grada dobije bolju, reprezentativniju sliku. Apleujem na rukovodstvo SPD Radnički i čelnike grada da utiču na navijače da ne ostavljaju svoj potpis na svakoj fasadi ovog grada već da se opredele mesta za murale i slične navijačke sadržaje", poručio je Rakić.

Aktivisti Kragujevačke inicijative i Slađan Rakić planira za naredni period veliki broj akcija sređivanja i pošumljavanja naselja i pozivaju sve zainteresovane građane da im se jave i iznesu svoje ideje kako bi im pružili adekvatnu podršku i pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: