Kragujevac - Društvo - B92 Lokal

Kragujevac dobitnik priznanja "Najhumaniji grad" – 4,28 odsto stanovnika dobrovoljno daje krv VIDEO

Kragujevac je i ove godine, sedmi put zaredom, dobio priznanje "Najhumaniji grad" a priznanje je članici Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Gordani Damnjanović uručila izaslanica predsednika Srbije i savetnica za zdravstvo Verica Lazić, objavljeno je na gradskom sajtu.

Izvor: Tanjug Kragujevac
Podeli
Foto: Shutterstock/AirMedia
Foto: Shutterstock/AirMedia

Najnovije vesti iz Kragujevca čitajte ovde.

Navodi se da se ovim priznanjem još jednom potvrdjuje uspeh u zajedničkim aktivnostima lokalne samouprave, Crvenog krsta Kragujevac i Službe za transfuziju na motivaciji i promociji dobrovoljnog davalaštva krvi, te da se Kragujevac može pohvaliti da 4,28 odsto stanovnika dobrovoljno daje krv.

Pošto je prema svetskim standardima za dovoljne zalihe krvi neophodno četiri odsto dobrovoljnih davalaca, u Kragujevcu se kroz dobrovoljno davanja krvi obezbedjuju dovoljne količine krvi za sve koji se tokom godine leče u Univerzitetskom Kliničkom centru u Kragujevcu.

Pod sloganom "Davanje krvi je čin solidarnosti. Pridruži se i ti u spasavanju života" danas se obeležava Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, piše Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.