Jagodina - Sport - B92 Lokal

Održan 4. "Jagodinski maraton"

Pored najduže trke na ovogodišnjem događaju, polumaratona, održane su i trke na pet i deset metara, kao i trke pionira i penzionera. Svi su dobili medalje, a po troje najboljih u svakoj trci, u muškoj i ženskoj konkurenciji, dobilo je pehare i novčane nagrade.

Izvor: Novi put Jagodina
Podeli
Foto: Shutterstock/Pavel1964
Foto: Shutterstock/Pavel1964

Tradicionalna sportska manifestacija "Jagodinski maraton", četvrta po redu, održana je protekle nedelje 3. septembra u Jagodini posle duže pauze zbog pandemije korona virusa, navodi Novi put.

Saša Miljković iz Kosovske Mitrovice osvojio je prvo mesto u muškoj konkurenciji u polumaratonu, najdužoj trci na ovogodišnjoj manifestaciji. U ženskoj konkurenciji, trijumfovala je Elena Sokolova iz Rusije.

"Jeste bila vrućina, ali to me nije omelo u svom cilju da pobedim danas. Jako sam zadovoljan atmosferom i publikom. Čestitao bih organizaciji i samom gradu na ovoj manifestaciji", rekao je Miljković.

"Organizacija je bila dobra. Bilo je dovoljno okretnih stanica za vodu, to je super bilo. Samo je bilo previše vruće", rekla je Sokolova.

U trci na pet metara, u muškoj i ženskoj konkurenciji, pobedili su Nikola Majstorović iz Jagodine i Eleonora Stojanović iz sela Majura nadomak ovog grada. U trci na deset metara, prva mesta među muškarcima i ženama, osvojili su Đuro Borbelj iz Apatina i Slađana Stamenković iz Banatskog Brestovca. Priređene su i trke pionira i penzionera. Među ovim mlađima, na prvom mestu našla se Mina Anđelković, dok je među penzionerima najbrži bio Ratko Tešić.

Punu podršku organizaciji ovogodišnjeg maratona u Jagodini pružila je i lokalna samouprava grada Jagodine, kao generalni pokrovitelj ove sportske manifestacije.

Po završetku manifestacije, svi učesnici dobili su medalje, a oni koji su osvojili prva tri mesta u svakoj od trka dobili su i pehare, kao i novčane nagrade. Dodeljene su i dve plakete: Slobodanu Petkoviću za doprinos razvoju sporta u Jagodini i Dejanu Miloševiću za dugogodišnji razvoj sporta u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.