Građane Jagodine pozdravljaju veseli murali FOTO

Kancelarija za mlade pri Gradskom centru za socijalni rad u Jagodini sprovodi projekat "Muralima protiv nedoločnih grafita" po zidovima, u kojem učestvuju mladi likovni umetnici i studenti fakulteta likovne i primenjene umetnosti.

Izvor: B92

Utorak, 04.05.2021.

14:46

Građane Jagodine pozdravljaju veseli murali FOTO
Foto: Tanjug, Dusan Anicic

Za sedam godina koliko se projekat sprovodi, mnogi zdovi i fasade u gradu su ulepšane, a sve manje je i onih koji "švrljaju" po zidovima i ispisuju grafite koji su često i sa primitivnim i neprstojnim porukama.

Kancelarija obezbeđuje materijal za slikanje a umetnici svoj posao obavljaju volonterski.
Foto: Tanjug, Dusan Anicic
Na ovu ideju ljudi koji vide Kancelariju za mlade su došli pošto su uočili da je vekiki broj grafita po gradu "destruktivne prirode s negativnim porukama, koji ruže grad", izjavila je direktorka Centra Biseraka Jakovljević.

"Mladi ovom idejom komuniciraju sa vršnjacima na drugi, lepši način, izražavajući se umertnički, doprinose lepoti grada", rekla je Jakovljevićeva novinarima.
Foto: Tanjug, Dusan Anicic
Sa brojnih zidova u gradu, umesto ružnih grafita i švrljotina, kojih je sve manje od kada je počela realizacija ovog projekta, građane Jagodine ali i sve koji dolaze u ovaj grad, pozdravljaju veseli murali.
Foto: Tanjug, Dusan Anicic

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: