Jagodina - Društvo - B92 Lokal

"Dani komedije" opet u Jagodini – poznato kada počinje i koje su novine uvedene VIDEO

U Jagodini se nastavlja Novogodišnja, ali i pozorišna čarolija, jer se posle tri godine na velika vrata vraća prestižni festival "Dani komedije".

Izvor: B92.net, TV Prva Jagodina
Podeli
Foto: Printscreen TV Prva
Foto: Printscreen TV Prva

Novogodišnja čarolija u Jagodini počela je pre dvadesetak dana, različite manifestacije su bile na gradskom trgu. Kruna cele ove novogodišnje manifestacije biće 13. januara kada će nastupati Kiki Lesendrić i Piloti. Nastup će početi u 22:45, a završiće se veličanstvenim vatrometom u ponoć.

Festival "Dani komedije" je trebao da 2020. godine proslavi 49. godišnjicu, međutim zbog vanredne situacije i pandemije korona virusa ona je odložena za ovu godinu.

Iako je ovaj festival jedini komediografski festival u Srbiji, od ove godine su uvedene novine. Prvi put će festival dobiti regionalni karakter jer će doći pozorište iz Tivta, a svake naredne godine doći će neko drugo pozorište, iz neke druge zemlje u okruženju.

Festival počinje 20. marta kada će biti prikazano sedam takmičarskih predstava, a po tradiciji osma predstava će zatvoriti festival, 27. marta.

Nagrada za životno delo biće dodeljena nekome od članova porodice Laneta Gutovića.

Još informacija o ovom festivalu pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.