Čačanska Rodna najavila kulturni program za jun: Van Gog, Bjesovi, Zoe Kida...

Prva Nacionalna prestonica kulture Čačak imaće tokom meseca juna veliki broj kulturnih događaja, među kojima je prvi "Silos art", odnosno oslikavanje silosa, saopštila je danas "Čačanska Rodna".

Izvor: B92

Sreda, 31.05.2023.

12:52

Čačanska Rodna najavila kulturni program za jun: Van Gog, Bjesovi, Zoe Kida...
Foto: krsmanovic / Shutterstock.com

Kako je najavljeno, 1. juna u okviru "Silos arta" zahvaljujući trojici umetnika "kroz oslikavanje silosa pored revitalizacije fasade, Čačak dobija jedan od novih simbola modernog i urbanog grada".

Iz Čačanske Rodne je najavljeno da će 1, 8, 15. i 22.. juna u malom dvorištu Gimnazije biti održane potske večeri "Poetski rasadnik" sa podnaslovom "Tražim boju za svoje nebo" uz predstavljanje mnogobrojnih čačanskih autora.

U okviru programa "Čačanski rasadnik" 2. juna sa podnaslovom "Odjeci vremena – Tikalo" biće predstavljeni slikari Čačka, a 3. juna (13:00) biće otvorena izložbe skulptura Olge Jevrić ‘’Kompozicija i struktura’’ u Umetničkoj galeriji "Nadežda Petrović".

U dvorištu Narodnog muzeja u Čačku 6. juna (20:00) biće održana monodrama "Vetar i zastave" po tekstu Dejana Stojilkovića, u kojoj Tanaska Rajića (1754-1815) igra Nikola Šurbanović, a 15. juna će ovde o ustaničkom vojvodi predavanje održati Radomir Popović.

Kako je najavljeno, "Čačanska Rodna" će gostovati 17. juna u atrijumu Narodnog muzeja Srbije u Beograd sa monodramom "Nenapisana pisma", koja je inspirisana slojevitom ličnošću Nadežde Petrović.

"Milkica Miletić, književnica iz Čačka, je oživela lik Nadežde u svom tekstu "Nenapisana pisma" i pretočila u istoimenu monodramu koju maestralno izvodi glumica Vanja Milačić", navode organizatori.

Od muzičkih događaja u junu "Čačanska Rodna" je izdvojila za 10. jun "DUK intro", odnosno proslavu povodom oslikavanje silosa u Čačku, sa nastupima domaćih bendova i didžejeva.

U okviru festivala "Priča", pod sloganom "Pričajte sa decom", od 15. do 18. juna na terenu Košarkaškog kluba Železničar nastupiće Van Gog, Bjesovi, Zoe Kida, Bombaj štampa, Aerodrom i drugi.

Na "Moravskom predvečerju" 22. juna (20:00) na Gradskom trgu Umetnički ansambl Ministarstva odbrane Srbije "Stanislav Binički" će izvesti 28 hitova uz pevače Miroslava Ilića, Anu Bekutu, Jelenu Tomašević i Dušana Svilara.

Simfonijski orkestar i hor Radio-televizije Srbije će 26. juna u centru Čačka izvesti delo nemačkog kompozitora Karla Orfa "Karmina Burana", pod dirigentskom palicom Bojana Suđića, najavila je "Čačanska Rodna".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: