Napravljene divlje deponije u Čačku: Smrad se širi celim naseljem FOTO

Poražavajuća slika stvorena isključivo nemarom nesavesnih pojedinica stiže sa jednog od najlepših mesta u Čačku.

Izvor: RINA

Subota, 17.02.2024.

13:55

Napravljene divlje deponije u Čačku: Smrad se širi celim naseljem FOTO
Foto: RINA

Na svega par stotina metara od spomen-kompleksa Tanasko Rajić i crkve Svetog Cara Lazara na Ljubiću kod Čačka, kao pečurke nikle su divlje deponije koje se protežu na nekoliko lokacija, a sa koji se širi nesnosan smrad uginulih životinja i ostalih otpadaka.

"Vidimo da su prikolicama doteravani ostaci građevinskog materijala, uginuli životinjski leševi, kojima se vide iznutrice, ali i ostali otpad. Sve to se nagomilava na lokacijama između dva groblja, na kojima ima mnogo ljudi naročito sad uoči Zadušnica", kaže Ratko Nidžović za agenciju RINA, koji svakodnevno prolazi ovim putem.

Meštani čačanskog naselja Ljubić su u višegodnjoj su borbi sa uklanjanjem divljih deponija, jer nesavesni građani čak iz centra grada dolaze i upravo na ovom mestu istovaraju sve i svašta.

"Na našu inicijativu postavljeni su kontejneri i reciklažni platoi, koji normalnim ljudima služe za odlaganje smeća. Međutim, zbog onih koji se bahate praveći divlje deponije postavljene su i video klopke koje hvataju građane koji se ogluše o obaveštenja o odlaganju smeća", dodaju ogorčeni meštani Ljubića.

Oni se nadaju da će foto klopke pomoći u otkrivanju vinovnika koji ruže njihov kraj i šalju poražavajuće slike jednog od najlepših delova grada.

Pročitajte još:

Čik baci smeće ako smeš: Postavljene foto-klopke

Foto-klopke "love" nesavesne Čačane VIDEO
Foto: RINA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Beograd na vodi se znatno širi MAPA

Vlada Srbije donela je odluku o izradi izmena i dopuna Prostornog plana područja posebne namene uređenja dela priobalja grada Beograda za područje priobalja reke Save za projekat Beograd na vodi.

14:39

11.4.2024.

1 d

Podeli: