"Ovo je naš korak ka svetu odrastanja" – preko 500 srednjoškolaca otplesalo tradicionalni maturski ples

Prelepa slika poslata je sa centralnog trga u Čačku, slika mladosti i životne radosti. Preko 500 učenika završnih razreda srednjih škola u učestvovalo je na tradicionalnom maturskom plesu.

Izvor: RINA

Nedelja, 28.05.2023.

09:16

Foto: RINA

Nakon tri meseca vežbanja maturanti su zaigrali čačača, disko ples i valcer pred velikim brojem svojih sugrađana.

"Ovo je naš simbolični korak ka novom životu, ka svetu odrastanja. Vežbali smo unazad nekoliko meseci, kako bi naučili svaki korak i maksimalno smo se trudili da sve naučimo perfektno. Nadam se da smo u tome i uspeli. Ovo će svakako biti jedna od mojih najlepših životnih uspomena, za koju znamo da se dešava samo jednom tokom odrastanja", rekla je za RINU maturantkinja Gimnazije.

Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom grada Čačka, SC Mladost, Kancelarije za mlade, Kulturnog centra Čačak i plesnog kluba Luna.

"Siguran sam da su pred vama brojni izazovi, ali to će brusiti vas karakter i ;iniće vas jačim. Želim vam da večeras uživate, i svima želim puno sreće, a mi ćemo biti ponosni kao Čačani na još jednu generaciju ovakvih mladih ljudi", rekao je Miroslav Petković pomoćnik gradonačelnika koji je otvorio večerašnju manifestaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: