Išaran spomenik Nikoli Pašiću

Nepoznati vandali išarali su postament spomenika Nikoli Pašiću prošle nedelje, a radnici JKP "Gradska čistoća" očistili su ispisane grafite sa temelja monumenta koji se nalazi na trgu koji nosi ime ovog velikana.

Izvor: B92

Nedelja, 02.04.2023.

08:54

Išaran spomenik Nikoli Pašiću
Editorial credit: Curioso.Photography / Shutterstock.com

Iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda mole sugrađane da budu savesni i da vode računa o kulturnom nasleđu, pišu Novosti.

"U saradnji sa drugim nadležnim institucijama, Zavod radi i na održavanju spomenika koji nisu pojedinačno utvrđeni za kulturna dobra", ističu iz ove ustanove.

"Iako nije pojedinačno utvrđen za kulturno dobro, spomenik Nikoli Pašiću nalazi se u okviru spomenika kulture "Zgrada Doma sindikata u Beogradu", kao i u okviru prostorno kulturno - istorijske celine 'Terazije'".

Spomenik je podignut 1998. godine u čast dugogodišnjeg predsednika vlade Kraljevine Srbije i Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, liven je u bronzi i delo je vajara Zorana Ivanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: