Bili smo samo deca: U Tašmajdanskom parku odata pošta deci koja su poginula u NATO agresiji

Gradski menadžer Miroslav Čučković položio je danas venac u Tašmajdanskom parku na spomen-obeležje Milici Rakić i nevino stradaloj deci tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

Izvor: B92.net

Petak, 24.03.2023.

12:52

Bili smo samo deca: U Tašmajdanskom parku odata pošta deci koja su poginula u NATO agresiji
Foto: Beoinfo

On je podsetio da je NATO agresor 78 dana uništavao Srbiju, a da je Beograd bio meta svake noći, piše Beoinfo.

"U tom zločinačkom pohodu stradalo je 79 dece i oni su opomena za ceo svet, a najvažnije poruke danas sa ovog mesta jesu one koje i predsednik Aleksandar Vučić uvek ističe, a to su mir, stabilnost, želja za napretkom i spokojno detinjstvo za svako dete. Ovo mesto je simbol stradanja najnevinijih žrtava u modernoj evropskoj i svetskoj istoriji. Pošta stradalima se odaje i u svim beogradskim opštinama, a u salama sportskih centara u opštinama imaćemo i projekcije filmova. Sećamo se 78 najgorih dana u poslednjoj dekadi 20. veka, kada je stradalo 2.500 vojnika, policajaca i civila. Sećamo se i dela naših živih heroja sa Košara, Paštrika i drugih mesta. Sve to činimo sa željom da i u današnjim međunarodnim okolnostima, kada je mir najskuplja reč na celoj planeti, prevlada razum", istakao je Miroslav Čučković.

U ime Vlade Republike Srbije venac je položio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, a poštu nevino stradaloj deci u NATO agresiji odali su i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, predstavnici SUBNOR-a Srbije, kompanije "Novosti", kao i ostalih udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: