"Završićemo ceo prsten, Beograd postaje svetska metropola"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvara danas Sektor 4 obilaznice oko Beograda od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo.

Izvor: Tanjug, B92.net

Četvrtak, 29.04.2021.

08:40

Foto: EPA, KOCA SULEJMANOVIC

Prenos možete pratiti na B92.net. Kako je ranije rečeno, završeni su radovi na izgradnji autoputa na obilaznici oko Beograda od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo i ta deonica u dužini od 7,7 kilometara danas se pušta u saobraćaj.

"Prethodna vlast se hvalila obilaznicom, a nije je završila"

Vučić je izjavio da je prehtodna vlast, kada je izgradila jednu traku autoputa na obilaznici oko Beograda to predstavljala kao svetsko čudo, a da nije uspela da je završi.

"Ali jeste uspela da uništi Srbiju", rekao je on.

Na pitanje novinara kako komentariše to što je bivši gradonačelnik Dragan Ðilas još 2008. godine najavio da će biti završeni radovi na delu obilaznice, od Ostružnice do Orlovače za oko 20 dan, koja je danas puštena u saobraćaj, Vučić je rekao da ne znam ko je šta najavljivao, ali da zna da u to vreme ništa nigde nije bilo urađeno bilo gde u Srbiji.

"Smejao sam se kada sam video da su u Dnevniku kao svetsko čudo što predstavili što su uradili jednu raku, a vidim završili su posle... Ipak, znaju ljudi i vide ko je šta uradio i napravio", dodao je Vučić.

"Beograd postaje pravi velegrad"

"Ponosan sam na činjenicu da je ovo vreme kada ubedljivo najviše gradimo. Ne postoji nijedan period da smo gradili ni 30 posto onoga što radimo danas - nikad", napomenuo je predsednik Vučić.

To možete da radite kad imate stabilnu ekonomiju i javne finansije, istakao je.

"Mi ćemo sve ovo da završimo, ceo prsten oko Beograda za nešto više od godinu dana, i uz metro, Beograd postaje pravi velegrad, evropska i svetska metropola", ocenio je.

Ova obilaznica je deo panevropskih auto-puteva, važna je i u ekološkom smislu, poručio je predsednik i rekao da moramo da obezbedimo čistiju životnu sredinu, za buduće generaciije.
Vučić: Strahovito važna saobraćajnica

"Kad se ovde bude završilo biće pakao prema Vinči, Leštanama, a zatim nam treba odatle povezanost sa Pančevom. To ćemo rešiti posle ovog sektora. Kada budemo završili sve od Ostužnice do Bubanj potoka time ćemo pomoći da više ne mora da se ide kroz centar grada", naglasio je Vučić.

U pitanju je strahovito važna saobraćajnica i za kamione i ostala vozila, dodao je.

Trenutno postoji pun profil auto-puta od Ostružnice do Orlovače, te će, kako je ocenjeno, biti od izuzetno velikog značaja za Čukaricu.

"Kažu je li Kina kriva za stanje nečijeg javnog duga - nasmejem se na to. To je naš posao, a ne kineski, da vodimo računa šta potpisujemo", istakao je Vučić.

Kada bude bio auto-put ovde će prolaziti 50.000 vozila, najavio je.

"Do septembra sledeće godine mora da bude gotovo sve", napomenuo je Vučić.

Momirović: Najfrekventnija deonica za teretni saobraćaj

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture poručio je da ne postoji nijedan put u Srbiji koji je ovako frekventan za teretni saobraćaj.

"Za mene ovo otvaranje predstavlja veliko zadovoljstvo. Ova deonica je krenula da se gradi 1989. godine, 2008. je pravljeno preliminarno otvaranje, u međuvremenu tu se naselilo mnogo ljudi, nelegalno...", naveo je.

Ova deonica je verovatno najbezbednija u Srbiji, kazao je.

"Biće kičma republike", rekao je Momirović.

Moramo, tvrdi, da rešavamo projekte koji se vuku često i po pet decenija, za to je primer upravo obilaznica oko Beograda.
Bo: Jedan od najznačajnijih projekata

Ambasadorka Kine Čen Bo rekla je da je obilaznica oko Beograda jedan od najznačajnijih projekata u Srbiji.

"Drago mi je da vidim da je Srbija postigla veliki rezultat u oblasti infrastrukture, raduje me što su tome doprinele kineske kompanije", kazala je ambasadorka.

Bo se zahvalila predsedniku Vučiću, članovima Vlade, ali i svim saradnicima koji su učestvovali na projektu.

Vučić Drobnjaku: Rešite problem sa parcelom ovog čoveka

Predsednik Srbije je danas razgovarao i sa građaninom koji mu se požalio zbog problema sa uknjiženjem parcele na trasi obilaznice i obećao da će lično proveriti u čemu je problem. Vučiću se, naime, na otvaranju obilaznice obratio građanin tvrdeći da parcela na trasi obilaznice pripada njegovoj pokojnoj majci i da za nju nije mogao da dobije naknadu, pošto nije mogao, kako je rekao, da je uknjiži na svoje ime kao vlasnik zbog opstrukcije.

Predsednik ga je upitao u čemu je problem i obećao da će lično proveriti o čemu se radi.

"Ne mogu da dođem do posedovnog lista na svoje ime da bih mogao da pokrenem tužbu", rekao je taj građanin, a Vučić je upitao ko je nadležan i zadužio direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka da to reši.

Drobnjak je kazao da je verovatno problem u vezi sa izmenama katastra.

"Ne interesuje me gde je problem, nego da se reši. Drobnajk idi tamo i stvarno reši problem", kazao je Vučić direktoru Puteva Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: