"Te četiri tačke činiće novu celinu Beograda" VIDEO

Radovi na Savskom trgu se privode kraju. Pored samog spomenika Stefanu Nemanji, bilo je potrebno izgraditi infrastrukturu koja će povezati Savski trg sa drugim funkcionalnim celinama.

Izvor: B92

Sreda, 23.12.2020.

09:00

Foto: Printskrin/TV Prva

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da će trgom dominirati spomenik Stefanu Nemanji i renovirana zgrada Železničke stanice, a ispod će biti crpna stanica koja je važan infratsrukturni projekat.

"Jedna od nasjvremenijih crpnih stanica će se nalaziti ispod Savskog trga, 900 metara kvadratnih je", naveo je Radojičić.

Prema njegovim rečima, ogromna voda će se skupljati i upućivati prema Velikom selu gde će biti fabrika otpadnih voda.

On je naveo da će crpna stanica moći ka toj fabrici da usmerava 530 litara fekalnih voda u sekundi, kao i 7200 litara u kišnice.

Govoreći o viziji razvoja, Radojičić je poručio da će četiri tačke u gradu činiti novu celinu Beograda. To su Savski trg koji će imati 20 000 m2 , Trg Slavija, Trg republike, i sa četvrte strane fillharmonija koja će se nalaziti na Novom Beogradu, koja će biti takođe trg, ali umetnički, poručio je Radojičić.

Očekuje se da se Savski trg završi u januaru, kaže gradonačelnik.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: